Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 februari, 2023 - 06:07Uppdaterad: onsdag, 22 februari, 2023 - 10:32
  • Projektledare Harriet Strandvik. Arkivbild.

Pilotprojekt ska gynna konsumtion av åländsk fisk

Projektet ”Mer åländsk fisk på tallriken” vill se en högre konsumtion av åländsk fisk och även en större variation av åländsk fisk på tallriken.

Projektet syftar till att inspirera till just detta med hjälp av olika aktörer i branschen, men också genom ett gästspel, där åländsk fisk ligger i fokus, på Kallas Stadskrog i Mariehamn 3-4 mars.

- Vi ser alldeles för lite fisk och alldeles för lite variation av åländsk fisk på tallriken, samtidigt som vi vet att vi är omgivna av hav och som vi har tillgång till fisk, säger projektledaren Harriet Strandvik.

Inom projektet hoppas man också kunna göra lättförståelig information om fiske och försäljning av fiske tillgänglig, i och med en upplevd avsaknad av detta.

- Man behöver lägga upp det på ett sätt så att till exempel unga eller nya som vill börja fiska och sälja fisk kan göra det och får stöd för att klara av den byråkrati som finns, säger projektdeltagaren Viktor Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »