Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 juli, 2022 - 06:12Uppdaterad: fredag, 22 juli, 2022 - 13:58

Personer i våldsutsatta relationer får kostnadsfritt stöd

Kommunernas socialtjänst, KST, erbjuder i samarbete med Folkhälsan på Åland nu möjlighet till kostnadsfritt stöd och samtal för personer som är eller har varit i våldsutsatta relationer.

Det meddelar Mikaela Brandt, områdeschef för vuxensocialarbete på KST. Hon berättar att det finns ett behov och att det kommer in nya förfrågningar om stöd lite hela tiden.

- Våld i nära relationer är en viktig fråga och det behöver finnas stödinsatser tillgängliga. Det är viktigt att poängtera att det här är bara ett av flera olika alternativ till stöd, säger Mikaela Brandt.

Hon poängterar också att våld kan se ut på olika sätt och att man vid akuta situationer ska ringa 112. Man kan även vända sig till ÅHS eller skyddshemmet Tallbacken för stöd och behandlande samtal.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »