Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 december, 2016 - 14:42

Personalenkät vittnar om mobbning

Mobbning förekommer bland personalen på vårdinrättningen Oasen i Jomala, tidigare De gamlas hem.

Under hösten har personalen fått ge sin syn på arbetsmiljön genom en webbaserad enkät, och i svaren uppges bland annat att mobbning förekommer.
- Det är inte många som upplever detta men det ska vara nolltolerans mot mobbning, säger förbundsstyrelsens ordförande Gyrid Högman.
På förbundsstyrelsens senaste möte diskuterades personalenkäten och bland annat beslöt man att externa coacher eller handledare ska anlitas nästa år för att hjälpa till att förbättra arbetsklimatet. Man ber också avdelningarna komma med förslag om hur den upplevda förekomsten av mobbning och kränkande behandling bland medarbetare ska minskas och man gav förbundsdirektör Jim Eriksson i uppdrag att presentera enkäten för avdelningarna och i samband med det hålla en diskussion.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »