Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 juli, 2021 - 11:13Uppdaterad: torsdag, 15 juli, 2021 - 13:41
  • Det blir långa väntetider när utskänkningsställena har kort om personal. Foto: Pixabay.

Personalbrist skapar väntetider

Turist- och restaurangbranschen är underbemannad i sommar.

Det konstaterar Ålands näringsliv som pejlat läget med företagen. Enligt Jan-Erik Rask, vd på Ålands näringsliv, intog både arbetsgivare och arbetstagare en försiktig hållning när osäkerheten på arbetsmarknaden var stor i vintras och i våras.
- Arbetsgivarna kunde inte teckna sig för en eventuellt dåligt utnyttjad arbetstagarresurs samtidigt som många tidigare arbetstagare sökt sig till andra branscher. Följden av detta är med facit i hand en underbemanning som skapar väntetider och köer vid främst utskänkningsställen, skriver Jan-Erik Rask i ett pressmeddelande.

Han tycker att både turister och ålänningar bör visa tålamod och förståelse.
- Många jobbar verkligt tuffa och långa dagar och kan inte hinna serva alla på de tider som vi kanske är vana med under lågsäsong, skriver Jan-Erik Rask.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »