Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 maj, 2023 - 17:26Uppdaterad: fredag, 12 maj, 2023 - 17:53

Personal på M/S Viggen i strid med arbetsgivaren Nordic Jet Line

Personal på M/S Viggen, som nästa vecka slutar trafikera linjen Åva-Osnäs, har inte skrivit på nya kontrakt. Detta efter en tvist mellan entreprenören Nordic Jet Line och personalen. 

- Vi har ingen aning i nuläget om hur det blir med vårat arbete, det gäller samtliga i personalen på bägge vakterna. Vi har inte skrivit på något avtal, säger Robert Näslund som arbetar på M/S Viggen. 

Personalen har erbjudits fortsätta på M/S Viggen, som alltså flyttar till Södra linjen fram till medlet av augusti, något ingen av de anställda gått med på.   
- Alla som vill ha kontrakt på Viggen har det, säger Nordic Jet Lines vd Oskar Berntsson.  

Enligt Oskar Berntsson är det viktigt att den personal som “kan Viggen” hålls kvar på Viggen. 
- Tidigare har det alltid varit så att den som är på en linje stannar kvar på linjen, man byter bara båt och “that´s it”. Alla lär sig en ny färja relativt snabbt, vill man stanna på linjen ska man få göra det. Det är en lekstuga det här, säger Robert Näslund. 
 
Sjömansunionen bekräftar att man känner till konflikten men har inte nåtts för en mer ingående kommentar. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »