Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 november, 2022 - 14:13Uppdaterad: tisdag, 22 november, 2022 - 14:17

Den person som försvann klättrade på Baltic Princess

Den person som försvann från Baltic Princess i fredags klättrade på fartyget, det skriver Svenska Yle.

Personen försvann under natten mellan torsdagen och fredagen och har fortfarande inte hittats. Sjöbevakningen letade efter personen på Ålands hav i fredags men eftersökningarna avslutades utan resultat.

Sjöräddningsledare Jim Kvarnström sade redan i fredags att ett ögonvittne uppgett att personen klättrat på fartygets konstruktioner innan hen försvann. Nu har bilder från fartygets övervakningskameror visat att personen klättrade på en takkkonstruktion på soldäcket.

– Där finns ett diskotek och ett soldäck. Soldäcket är delvis övertäckt med ett tak. Om man vill klättra på taket går det att göra det. Det finns många förbjudna ställen på fartyget, och taket ovanför soldäcket är ett av dem, säger rederiet Tallink Siljas kommunikationschef Marika Nöjd till Yle.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »