Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 september, 2024 - 16:10Uppdaterad: onsdag, 11 september, 2024 - 17:06

Perämaa om extramiljonerna i budgeten – därför kommer inget skarpt förslag

Landskapsregeringen presenterar inget förslag för hur de extra 45,5 miljonerna från statens avräkningsbelopp, den så kallade klumpsumman, ska reserveras.

I förslaget till tredje ändringsbudget är beloppen bokfört som inkomst av skattenatur, en inkomst som gör att årets tredje ändringsbudget landar i ett överskott på dryga 28 miljoner euro jämfört med grundbudgetens underskott på 16 miljoner euro. Enligt finansminister Mats Perämaa (Lib) handlar det om att man ännu inte har hunnit föra en bredare diskussion om hur pengarna ska nyttjas eller reserveras och att ett skarpt förslag är att vänta i en senare ändringsbudget, eller i ordinarie budget för nästa år.  
– Men att intäkten finns med i det här budgetförslaget ger ändå möjlighet för hela lagtinget att diskutera olika alternativ, säger Mats Perämaa. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »