Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 november, 2020 - 05:53Uppdaterad: onsdag, 25 november, 2020 - 18:08

Pensionsfonden utökar personalen

Ålands pensionsfond behöver förstärka personalresurserna.

Fonden förvaltar placeringar för nästan en halv miljard euro för att täcka upp pensionskostnaderna för de landskapsanställda. Med endast en anställd personal räcker inte resurserna till trots att man lagt ut 75 procent av verksamheten på externa kapitalförvaltare. Därför ska man omorganisera arbetet säger finansminister Torbjörn Eliasson (C ), som är ordförande för fondens styrelse. Personalen ska ställas direkt under styrelsen. Man ska dessutom anställa en person till att sköta fonden.

-Vi kan inte vara beroende av en person. Den person som sköter fonden nu har väldigt mycket övertid, säger Torbjörn Eliasson.

Den fondansvariga tjänstemannen är Johan Budd. Han säger att det finns behov av mer personal för att sköta kapitalförvaltningen som görs internt.

-Fonden har alltid haft en smal egen organisation. Det är jag, med administrativ hjälp från finansavdelningen, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »