Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 mars, 2015 - 15:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:56

Pendeln har svängt för tunnel

Pendeln har svängt. En tunnel mellan Föglö och fasta Åland är åter aktuell, tio år efter att idén lanserades av dåvarande trafikministern Runar Karlsson i ett meddelande till lagtinget om skärgårdstrafiken. I dag debatterades landskapsregeringens trafikmeddelande från förra året, som legat i långbänk i finans- och näringsutskottet. Och nu var tunnelfrågan åter på tapeten. Det är den nya generationen skärgårdsbor som vill ha snabba förbindelser och det är för dem vi bygger, menade moderaternas Mika Nordberg. Ett färjefäste på östra Föglö som första projekt, det står klart om 3-4 år, finns det en stor enighet om i lagtinget, sedan är det delade meningar om det skall byggas en bro över Prästösund, innan trafiken från och till västra Föglö får en ny lösning och i vilket skede det i så fall skall byggas en tunnel.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »