Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 mars, 2024 - 13:51Uppdaterad: tisdag, 12 mars, 2024 - 14:13
  • Pressbild från Viking Line av Rosella.

Pejling pågår: Finns intresse för ett folkrederi på rutten Mariehamn - Kapellskär?

Ett nytt initiativ på sociala medier vill starta ett folkrederi som trafikerar Mariehamn - Kapellskär. 

Facebookgruppen Nya Ålandsfärjan frågar kring intresset att starta ett folkrederi. I beskrivningen av gruppen står “Kollar in intresset för att starta ett folkrederi Mariehamn-Kapellskär. Om du är intresserad så meddela det. Hur många eurosar du kan bidra med är inte så viktigt. Jag vill pejla intresset först.” 
Initiativtagaren till gruppen Tomas Lundberg vill inte kommentera ytterligare utan säger att all information finns på Facebook. 

Gruppen har i nuläget 158 medlemmar. Sedan Viking Line lade ner trafiken på rutten i januari 2023 har diskussionerna om möjligheterna att hitta en ersättare till Rosella tidvis varit livliga. Så sent som förra veckan gick aktieägarföreningen Viking, som representerar drygt tio procent av det totala aktieinnehavet i Viking Line, ut med ett pressmeddelande där man meddelade att man arbetar för att Viking Line ska återuppta trafiken på rutten. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »