Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 juni, 2022 - 13:32Uppdaterad: onsdag, 8 juni, 2022 - 14:05

Pedago överklagar i fallet med Åda

Pedago Ab överklagar domen som föll i våras då Ålands digitala agenda, Åda, fälldes för upphandlingsbrott. Det säger Pedagos vd Peter Granholm till Ålands Radio.

Åda fälldes då för upphandlingsbrott men Pedagos yrkan på skadestånd om 2,6 miljoner euro förkastades. Peter Granholm anser att man inte fått den ersättning man borde, så mot den bakgrunden överklagar man. Han säger också att överklagan lämnas in i dag, onsdag.

Det var 2016 som Åda upphandlade ett löne- och personaladministrationssystem och ett tilläggsavtal skrevs 2018. Pedago menade att tilläggsavtalet var lagstridigt och borde upphandlats, något man fick rätt i av Ålands tingsrätt. Skadeståndsyrkandena förkastades med motiveringen att det inte ansågs som säkert eller sannolikt att man skulle vunnit en ny upphandling.

Det är ännu oklart om Åda tänker överklaga. Sista dagen att överklaga är den 9 juni. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »