Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 mars, 2020 - 11:45Uppdaterad: tisdag, 31 mars, 2020 - 17:44
  • Viking Grace är än så länge ett av fartygen som får ta passagerare. Arkivbild.

Passagerartrafik stoppas antagligen

Regeringen i Helsingfors stoppar inom kort sjöfartens passagerartrafik från utlandet.

Däremot kommer godstrafiken att fortsätta som den gör idag. Bakgrunden till detta är att undvika ytterligare smittspridning.

- Jag fick ett samtal från Traficom sent i går kväll om att detta är i görningen, säger Johanna Boijer-Svahnström som är informationschef på Viking Line.
Och enligt de första uppgifterna skulle detta träda ikraft i morgon men om det blir så är ännu oklart

Passagerarstoppet gäller personer som vill resa till Finland och Åland från utlandet, däremot kommer trafiken mellan Åland och Finland fungera som hittills.

På tisdagsförmiddagen kunde inte heller landskapsregeringen svara på frågor om när passagerartrafiken till sjöss ska stoppas och vilka konsekvenser detta får för landskapet.

-Vi har det här under hård bevakning och väntar på besked från Helsingfors och när vi har fått det tar vi ställning till fortsättningen, säger lantrådet Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »