Publicerad: söndag, 22 september, 2019 - 21:38Uppdaterad: måndag, 23 september, 2019 - 11:25
  • En buss som dök upp för sent gjorde att flera passagerare missade M/S Rosella. Arkivofoto: Owe Sjöblom.

Passagerare missade M/S Rosella – bussen dök upp för sent i Cityterminalen

Flera Viking Line-passagerare missade söndagens eftermiddagsavgång med M/S Rosella från Kapellskär till Mariehamn. Detta på grund av att endast en buss dök upp vid Cityterminalen i Stockholm för vidare färd mot Kapellskär.

När passagerarna påtalade det för Viking Line-personalen i Cityterminalen dröjde besked om huruvida det skulle komma en till buss och i så fall när den skulle komma. Det säger Therese Söderlund, som var en av passagerarna som istället fick invänta kvällsavgången.

Enligt henne fick passagerarna först beskedet om att M/S Rosella skulle invänta bussen, men när bussen väl dök upp kom bekräftelsen på att färjan inte kunde vänta.

Enligt Therese Söderlund var den enda kompensationen som gavs till de uppskattningsvis 30-talet passagerarna att de fick boka om sin resa till Mariehamn kostnadsfritt.

- Hade vi bara fått veta i tid att bussen inte skulle hinna till båten hade de som velat kunnat att ta en taxi till Kapellskär och ändå hunnit ombord, säger Therese Söderlund som önskar att informationen hade varit bättre och tydligare.

Ålands Radio har sökt Viking Lines informationschef för en kommentar.