• En buss som dök upp för sent gjorde att flera passagerare missade M/S Rosella. Arkivofoto: Owe Sjöblom.
Therese Söderlund var en av passagerarna som tvingades boka om sin resa.
Publicerad: söndag, 22 september, 2019 - 21:38, uppdaterad: måndag, 23 september, 2019 - 11:25

Passagerare missade M/S Rosella – bussen dök upp för sent i Cityterminalen

Flera Viking Line-passagerare missade söndagens eftermiddagsavgång med M/S Rosella från Kapellskär till Mariehamn. Detta på grund av att endast en buss dök upp vid Cityterminalen i Stockholm för vidare färd mot Kapellskär.

När passagerarna påtalade det för Viking Line-personalen i Cityterminalen dröjde besked om huruvida det skulle komma en till buss och i så fall när den skulle komma. Det säger Therese Söderlund, som var en av passagerarna som istället fick invänta kvällsavgången.

Enligt henne fick passagerarna först beskedet om att M/S Rosella skulle invänta bussen, men när bussen väl dök upp kom bekräftelsen på att färjan inte kunde vänta.

Enligt Therese Söderlund var den enda kompensationen som gavs till de uppskattningsvis 30-talet passagerarna att de fick boka om sin resa till Mariehamn kostnadsfritt.

- Hade vi bara fått veta i tid att bussen inte skulle hinna till båten hade de som velat kunnat att ta en taxi till Kapellskär och ändå hunnit ombord, säger Therese Söderlund som önskar att informationen hade varit bättre och tydligare.

Ålands Radio har sökt Viking Lines informationschef för en kommentar.

Fler Nyheter

Svamp på dagisgård bekämpades med Roundup

Felix Quarnström rapporterar och intervjuar Patrick Björck
Jordbruksbyrån vill utreda en incident där Finströms kommun förra veckan använde bekämpningsmedlet Roundup för att bekämpa en milt giftig svamp på Godby daghems område, något den svenske svampexperten Patrick Björck kallar tanklöst, och som inte följt de användningsvillkor som använts av finska TUKES.

Vill fördröja HFD-beslut

Centerns partiordförande Veronica Thörnroos
Lämna in kompletteringar för att fördröja Högsta förvaltningsdomstolens (HFD) utlåtande om vägplanen på västra Föglö.

Poststrejk i riket påverkar Åland

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ifall en poststrejk bryter ut i riket mellan den 11 och 24 november kommer det att få följder även för Åland.

Vinna eller försvinna för IFK

Nyhetsnotisen i ljudformat
På dagen tre år efter att IFK Mariehamn tog det historiska guldet i fotbollsligan ska klubben inleda kvalet till en plats i europaspelet nästa år.

Många gjorde valkompassen på valdagen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ålands Radios valkompasser inför lagtings- och kommunalvalet gjordes av totalt runt 8530 personer och alla kompasser hade många användare under valdagen.

Knipans akterklaff har reparerats

Uppdatering: M/s Knipans akterklaff är nu reparerad och linjen Svinö-Degerby trafikeras enligt turlistan från klockan 13:15 i dag.

Vill starta ungdomsverksamhet igen

Brage Wilhelms är ordförande i Lumparlands UF
Lumparlands ungdomsförening vill att ungdomslokalen Furuborg på nytt blir en naturlig samlingsplats för ungdomar.

Extremväder kräver strategier för jordbruket

Sölve Högman
Tvära kast inom väderleken påverkar jordbruket och det finns olika strategier för att tackla det. Bland annat detta diskuterades under tisdagen vid ett seminarium som ingår i landsbygdsutvecklingsprogrammet.

Två nya i centralvalnämnden, tre lämnar pga jäv

Landskapsregeringen beslöt att tillsätta Christina von Hertzen och Britt-Marie Sjöström-Kärki som nya medlemmar i centralvalnämnden för lagtingsval.