Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 juli, 2020 - 15:23Uppdaterad: måndag, 6 juli, 2020 - 16:07

Passagerare kan ha utsatts för coronasmitta på Tallink Silja-fartyg

Resenärer som var ombord på Tallink Silja-fartyget Silja Europa den 30.6-1.7 under en kryssning till Tallinn kan ha utsatts för coronasmitta och uppmanas nu med låg tröskel testa sig om man får symtom.

Finska hälsomyndigheten THL skriver på sin hemsida att man nu vet om flera fall där en person rest på ett kryssningsfartyg och efter resan konstaterats ha coronavirussmitta.

I huvudsak har dessa personer undvikit att röra sig på båten och i människomassor, så de har haft få närkontakter eller de exponerade har varit möjliga att identifiera och sätta i karantän. I dessa fall är smittorisken liten för dem som inte varit i närkontakt.

Men en person med milda symtom hade rört sig i fartygets allmänna utrymmen en längre tid under Silja Europas kryssning till Tallinn 30.6-1.7 och andra passagerare har möjligtvis exponerats för sjukdomen. Silja Europas kryssning avgick från Helsingfors tisdagen den 30.6 kl. 18.30. På tillbakaresan avgick fartyget från Tallinn onsdagen den 1.7 kl. 12.30.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »