Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 april, 2020 - 10:47Uppdaterad: onsdag, 8 april, 2020 - 12:49

Partners får vara med under BB-tiden

Sedan i måndags gäller nya regler på sjukhusens BB-avdelningar i riket, men på Åland kan mammans partner fortsättningsvis vara tillsammans med mamman och bebisen efter födseln på sjukhuset.

I riket får föderskans partner endast närvara under själva förlossningen, men inte hälsa på bebisen efter det. Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen vid ÅHS säger att Åland redan en längre tid haft ganska stränga förhållningsregler.

-En partner får vara med även på den så kallade BB-tiden under vissa förutsättningar. Förutsättningen är naturligtvis att hen är helt frisk och förbinder sig till att stanna på BB. Man kan alltså inte förflytta sig mellan BB och hemmet. Man ska också hålla till på rummet, vistelse ute på själva avdelningen är inte tillåten, säger Jeanette Pajunen.

Personalen ser till att mat och andra förnödenheter kommer till rummet.

Jeanette Pajunen säger att ÅHS har kollat upp med Åbo smittskydd om de anser att ÅHS direktiv är tillräckliga och har fått till svar att så är fallet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »