Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 april, 2010 - 15:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Pappersstrejk i Sverige<br>drabbar Ålands skogsägare

All massaved och flis som Ålands skogsägarförbund producerar levereras till Korsnäs bruk i Sverige. Eftersom Korsnäs är ett av de sex pappersbruk som sedan i fredags är mitt i en strejk drabbas skogsägarförbundet hårt. Bolaget har under våren köpt en hel del virke, och problemet just nu är att de inte får in pengar som de kan betala skogsägarna med. Om strejken blir långvarig kan det hända att skogsägarförbundet måste ta ett lån. -Det är inte ett alternativ att kapa mindre virke, säger förbundets vd Joakim Blom. Eftersom Ålands skogsägarförbund har ett tvåårigt kontrakt med Korsnäs bruk är det inget problem på lång sikt. Så fort strejken är över kan man börja leverera igen, och för tillfället får man lagra virket som köps in.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »