Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 januari, 2019 - 10:10
  • Mariebadrenoveringen genomförs med hjälp av Paf-medel. Arkivfoto.

Paf-medel på 750.000 går till Mariebadrenovering

Fastighetsavdelningen i Mariehamn får 25 procent, högst 750.000 euro, för de delar av grundrenoveringen av Mariebad som är nya eller energieffektiverande så som vattenrening, ventilation och ny bubbelpool.

Det har landskapsregeringen beslutat i veckan då man beslöt vilka mottagare som ska få investeringsstöd ur Paf-medel. Ett annat stort investeringsstöd på drygt 455.000 euro går till Ålands motorklubb för byggande av ett trafiksäkerhetscentrum med en halkbana i Vessingsboda i Lemland. Tennisklubben MLK får 44.000 för att bygga en padeltennisbana utomhus och Stiftelsen Emelia får 55.500 euro för byggandet av galeasen Emelia.

Några sökande har fått avslag. Till exempel hade Ålands flygklubb ansökt om 37.500 euro för att köpa ett flygplan anpassat för flygspaningsverksamhet inom den frivilliga räddningstjänsten. Man hade också sökt om 100.000 euro i lån för samma ändamål. Landskapsregeringen tycker behovet av flygspaningar är för litet för att man ska kunna ge bidraget. Den inre Oasen hade ansökt om drygt 143.000 euro för renovera Sunds prästgård, men de får avslag med motiveringen att investeringen har begränsad allmännytta och ett kommersiellt inslag.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »