Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 juni, 2020 - 10:04Uppdaterad: måndag, 1 juni, 2020 - 17:22

Paf lanserar lotto

På torsdag lanserar Paf sitt lokala lotteri ”Paf Låttå”.

Nylanseringen innebär att det det återigen finns ett lottospel på Åland efter att försäljningen av Veikkaus-spel upphörde i och med årsskiftet 2017-2018, efter att lotterilagen och spelkontrollen ändrades i januari 2017.

Spelet kommer att ha en stigande jackpott likt andra liknande spel.

-Vi kommer att kunna erbjuda en jackpått som startar från 10 000 euro. Det säger Krille Mattsson, som är Pafs försäljningschef på Åland.

Paf Låttå kan enligt Paf jämföras med en kombination av klassiskt lottospel och Keno, men på åländskt vis, lottdragningen sker i direktsändning varje vecka och lotterna ska säljas hos flertalet åländska ombud.

Satsningen väcker också frågan om Veikkaus. Innebär Pafs nya spelprodukt att landskapsregeringen ger upp försöken att locka tillbaka det finska spelbolaget. Nej, menar kansliminister Harry Jansson, som ändå erkänner att det ser mörkt ut.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »