Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 augusti, 2021 - 17:47Uppdaterad: tisdag, 3 augusti, 2021 - 17:48

Paf köper spelbolag

Paf köper de svensklicensierade spelbolagen Speedy Ltd och Speedy Originals.

Det meddelar man i ett pressmeddelande på måndagen. Enligt Paf blir man i och med detta ett av de sex största spelbolagen i Sverige.

-Vi tror ju på den svenska och reglerade marknaden. Det ska man veta, att den har sina utmaningar och problem, men långsiktigt så tror vi att det kommer att bli bra och vi ser att vi är kapabla att konkurrera på ett framgångsrikt sätt, säger Pafs vd Christer Fahlstedt.

I bolagen ingår spelsidorna Speedyspel, Speedybet och Speedy casino. Christer Fahlstedt säger att de tillsammans med säljaren Hero gaming kommit överens om att inte avslöja några belopp, men att det för Paf är en stor affär.

I de nyinköpta spelbolagen kommer man att införa samma riktlinjer för spelandet som finns i Paf:s övriga spelverksamhet, bland annat den årliga förlustgränsen om 20.000 euro. Att göra detta, trots att man riskerar att förlora de stora spelarna, var en självklarhet, säger han.

Under tisdagen kunde du i Åland idag höra Linnea Elovsson, metodutvecklare på den operativa avdelningen på Spelinspektionen, berätta om vilka regler som nu gäller för att samtliga bolag ska få behålla sina spellicenser i Sverige. För det är ingen självklarhet, och är inte något som följer automatiskt på ett bolagsköp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »