Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 januari, 2020 - 11:04Uppdaterad: tisdag, 28 januari, 2020 - 16:10

PAF beviljas tillstånd för Paf Låttå

Landskapsregeringen beviljar Ålands Penningautomatförening tillstånd att anordna lotteriet Paf Låttå.

Exakt vad det beviljade tillståndet innebär är i nuläget oklart, men tillståndet gäller för en tioårsperiod från och med den första februari i år.
Försäljningen av Veikkaus-spel på Åland upphörde i och med årsskiftet 2017-2018, efter att lotterilagen och spelkontrollen ändrades i januari 2017. Detta efter att tillsynsmyndigheten för spelverksamhet, lotteriinspektionen, inrättades.
I november 2018 startades ett medborgarinitiativ för “Tips, lottospel och tidigare spelprodukter” som skrevs under av 1.607 personer och lämnades in till lagtinget i december samma år.
Dåvarande kansliminister Nina Fellman (S) sade i samband med det att frågan ställts till Paf om de kan ordna tips och lotto på Åland, men att en sådan drift skulle bli väldigt dyr för en liten befolkning.
Initiativet har sedan dess behandlats av lag- och kulturutskottet.
- Vi har inte alla bitar på plats ännu och därför vill vi inte gå ut med något i nuläget, men när produkten är färdigställd kommer vi att kalla till presskonferens, säger Christer "Krille" Mattsson, relationsmarknadsförare på Paf.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »