Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 april, 2022 - 13:19Uppdaterad: måndag, 4 april, 2022 - 22:03
  • En kvinna och hennes sällskap åt på restaurang men betalade inte för sig. Arkivbild.

Åt på restaurang utan att betala

En kvinna döms för lindrigt bedrägeri efter att hon tillsammans med tre andra personer ätit och druckit på en restaurang i Mariehamn och sedan inte kunnat betala notan.

När maten var uppäten ville kvinnan att notan skulle faktureras, något som dock måste meddelas i förväg. Hon har därefter inte kunnat betala notan.
Strax innan restaurangbesöket hade kvinnan skickat e-post med en faktureringsadress till restaurangen. Faktureringsadressen gick till ett företag i Finland och mailet var inte skickat från kvinnans e-postadress. Hon hade heller inte fått någon bekräftelse från restaurangen på att notan kunde faktureras och hon kände alltså till innan beställningen gjordes att hon inte kunde få någon faktura.

Kvinnan, som erkänt gärningen. döms till 30 dagsböter som motsvarar 180 euro och ska även ersätta restaurangen med 112,80 euro plus ränta för den obetalda notan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »