Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 juni, 2021 - 17:17
  • En man står åtalad i Ålands tingsrätt för nio olika brott. Arkivfoto.

Ovillkorligt yrkas för flera brott

En man står åtalad i Ålands tingsrätt för nio olika brott, däribland grov stöld, våldsamt motstånd mot tjänsteman och ärekränkning efter att ha spottat en polis i ansiktet.

Den åtalade mannen har enligt stämningsansökan tidigare i vår brutit sig in i ett egnahemshus i Mariehamn för att begå stöldbrott och bland annat tagit alkohol. Brottet i sin helhet bedöms som grovt.

Den åtalade har vid ett annat tillfälle förhindrat två poliser att utöva offentlig makt och i samband med gripandet hotat poliserna och sagt att han ska skjuta dem.

Den åtalade greps igen efter en vecka och spottade en polis i ansiktet. Förutom det här åtalas mannen även för lindrig skadegörelse, snatteri och ordningsförseelse.

Åklagaren yrkar på ett år ovillkorligt fängelse inklusive straffskärpning för mannen som har bakgrund av tidigare brottslighet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »