Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 mars, 2021 - 14:32Uppdaterad: torsdag, 4 mars, 2021 - 16:01
  • Fritidschefen har kontoret i Vikingahallen. Arkivbild.

Överklagar val av fritidschef

Margita Söderqvist lämnade nyligen in ett rättelseyrkande till Jomala kommun där hon begär att valet av fritidschef ska göras om.

Hon menar att beslutet strider mot jämställdhetslagen och vill därför att beslutet omprövas. Christian Dreyer är kommundirektör i Jomala kommun och han menar att de inte bryter mot jämställdhetslagen men om någon begär rättelse tas det upp i kommunstyrelsen.

- Juridiken säger att om man yrkar en rättelse på ett beslut som är taget av ett organ, tar man upp det i det beslutande organet. Sen är det upp till organet att fatta ett beslut om man står fast vid beslutet man har tagit eller om man ändrar beslut, men det är upp till kommunstyrelsen, säger Christian Dreyer.
I februari valdes Christer Mattsson som ny fritidschef i Jomala kommun trots att Margita Söderqvist hade haft tjänsten under en period på fem år.

Vi har försökt nå Margita Söderqvist för en kommentar utan att lyckas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »