Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 maj, 2018 - 11:49Uppdaterad: måndag, 7 maj, 2018 - 12:03
  • I januari informerade Simon Holmström och Isabel Kvarnfors lagtingsdirektören om att medborgarinitiativet var på gång. Arkivfoto: Kjell Brändström.

Över 2.000 namn mot kortrutten

Ålands Natur & Miljö överlämnade i dag ett medborgarinitiativ för en hållbar skärgårdstrafik till lagtinget.

-Vi fick 2.004 namnunderskrifter och av den var 1.888 från personer som hade rösträtt i senaste val, säger kansliledare Simon Holmström.

I initiativet, som Ålands Radio tidigare berättat om, uppmanas lagtinget att ge i uppdrag åt landskapsregeringen att ta fram hållbara alternativ till planerna på kortrutt via Föglö. I och med att initiativet undertecknats av fler än 1.000 personer kommer det att behandlas som en motion i lagtinget. När ärendet kommer upp i lagtinget är ännu inte bestämt.

-Vi är stolta över att ha fått ihop så många namn och nu får lagtingsledamöterna en chans att säga vad de egentligen tycker om kortrutten, säger Simon Holmström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »