Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 oktober, 2011 - 15:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Östra och västra Kyrksundet<br>är Ålands landskapssjö

Östra och västra Kyrksundet i Sund har utsetts till Ålands landskapssjö. Det är Finlands miljöcentral som genom en omröstning utsett landskapssjöar i landets alla 19 landskap. Östra och västra Kyrksundet fick 47 procent av de åländska rösterna. Men att Åland nu fått sin första landskapssjö är inget som får tjänstemännen vid landskapsregeringen att jubla. -Jag är kritisk till att miljöcentralen genomfört det här utan att alls kontakta landskapsregeringen, säger vattenbiolog Mikael Wennström. Han säger att man inte kommer att kräva till exempel extra skyddsåtgärder för Östra och västra Kyrksundet på grund av detta. Sjöarna betraktas också som en av de viktigare reserv-vattentäkterna på Åland. -Vi har våra egna skyddsprogram som vi använder, kommenterar Mikael Wennström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »