Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 februari, 2024 - 13:46Uppdaterad: torsdag, 8 februari, 2024 - 14:07

Östgränsen hålls fortsatt stängd

Statsrådet har beslutat att gränsövergångsställena vid landgränsen mellan Finland och Ryssland ska hållas stängda till den 14 april 2024. 

Det tidigare beslutet var att gränsen skulle hållas stängd till 11 februari. 

– Inga förändringar har observerats i Rysslands verksamhet. Tvärtom stärker de uppgifter vi fått bedömningen att Ryssland fortsätter med sin hybridoperation. Det finns anledning att anta att situationen kan bli långvarig.  I Ryssland nära vår gräns finns det minst hundratals men sannolikt tusentals människor som väntar på att kunna fortsätta sin resa till Finland, säger inrikesminister Mari Rantanen

– För tillfället har vi alla åländska gränsbevakare på hemmaplan, men vi är ålagda att ha beredskap att hjälpa till på andra ställen i landet om behovet uppstår, säger Kim Westman, stationschef för gränsbevakningen på Åland.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »