Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 oktober, 2021 - 17:12Uppdaterad: tisdag, 5 oktober, 2021 - 17:12
  • Lotta Nummelin. Foto: Rasmus Karlsson, ÅRTV

Östersjöpris ges även till ungdomar

Nästa år delas för första gången ett ungdomspris ut i samband med Östersjöfondens prisgala.

Fondens vd Lotta Nummelin säger att att man tidigare delat ut pris till ungdomar sporadiskt, men nu är det ett specifikt ungdomspris.

-Det går uttryckligen till en ungdom, en ungdomsgrupp eller ungdomsorganisation som jobbar med Östersjöfrågor och har varit framgångsrika med det, säger hon.

Fonden anser att ungdomar dels är viktiga samhällsaktörer och dels utmanar etablissemanget att tänka nytt, annorlunda och större.

- Det ger mycket att få ungdomars input i viktiga frågor säger Lotta Nummelin.

Vem som helst kan nominera kandidater till alla fondens priser. Förvaltningsrådet slår fast vilka prissummor det blir när pristagarna är utsedd. Tanken är att det ska bli ett ungdomspris som delas ut flera gånger. Åldersspannet är inte specifikt, man följer den finländska definitionen att till och med 29 år räknas som ungdom.

Det preliminära datumet för prisgalan den 6 maj på Alandica i Mariehamn. De två senaste åren har priset delats ut digitalt.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »