Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 13 juni, 2021 - 18:30Uppdaterad: söndag, 13 juni, 2021 - 18:32

Oskarsson såg Finlands EM-premiär på plats

I lördags debuterade Finland i herrarnas fotbolls-EM, då man mötte Danmark och vann med 1-0. Matchresultatet hamnade dock i andra hand.

En stund innan halvtid kollapsade den danske spelaren Christian Eriksen och fick hjärt- och lungräddning på planen. 

En ålänning som var på plats i Köpenhamn och såg matchen var Styrbjörn Oskarsson, tidigare fotbollsdomare och numera matchdelegat, som följde matchen som åskådare. Han säger att det hela var en obehaglig upplevelse. 

- Vi satt mer eller mindre på parkettplats och såg när han föll till marken. Spelarna vinkade på hjälp direkt och vi förstod att det inte var bra, säger han. 

Han säger att alla i arenan uppfattade stundens allvar. Matchen återupptogs senare under kvällen, något som Styrbjörn Oskarsson blev lite överraskad över. 

- Jag hade känslan av att matchen skulle spelas klart under söndagen, men strax efter klockan 20 lokal tid fick vi informationen att matchen skulle återupptas, säger han. 

Oskarsson har stor erfarenhet av fotboll, men detta var första gången han upplevt något liknande på plats. Christian Eriksen överlevde och Danmarks fotbollsförbund har meddelat att hans tillstånd efter omständigheterna är stabilt. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »