Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 december, 2021 - 00:00Uppdaterad: tisdag, 28 december, 2021 - 05:33

Osäkra reserestriktioner leder till avbokningar

Det osäkra läget med smitta och restriktioner syns i Mariehamnshotellens bokningar. Hotellet har haft julstängt, men från och med i måndags har hotell Arkipelag haft öppet säger vd Ann-Louise Djupsund.

- Nyårsafton brukar vi ha helt fullt på hotellet, men det har vi inte i år, säger hon.
Ålands radio har inte fått tag på någon på Åland hotels, men enligt telefonsvararen öppnar man först den 10 januari. Park Alandia hotell har också haft julstängt fram till i måndags säger vd Zaida Blomsterlund. Där har man inte bara avbokningar.
- Det bokar också på, så det reder säkert upp sig, säger hon.

Det är oklart vad orsaken bakom avbokningarna är, men Zaida Blomsterlund tror att det är osäkerheten. Om situationen förvärras är man redo för både plan B och C, det har man vant sig efter de senaste två åren. Man måste bara vänta och se vad som gäller.

- Vi har ju anpassat oss med kort varsel tidigare så att vi ska väl kunna lösa det framöver också, säger Zaida Blomsterlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »