Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 december, 2016 - 11:50
  • Petri Carlsson reserverade sig mot stadsstyrelsens beslut om att inte skriva in nyårsfirandet i stadsledningens verksamhetsplan för nästa år. Arkivfoto.

Osäkert med nyår 2017 också

Nyårsfirandet bör föras in som en ny aktivitet i stadsledningens verksamhetsplan för 2017.

Det föreslog i går stadsstyrelsens ordförande Petri Carlsson, moderat, understödd av partikollegan Nina Lindfors. I omröstningen stödde också socialdemokraten Tony Wikström förslaget, men övriga fem i stadsstyrelsen röstade för stadsdirektörens förslag att godkänna den ursprungliga verksamhetsplanen där nyårsfirandet inte ingick. Petri Carlsson reserverade sig mot beslutet och konstaterade att nyårsfirandet nu inte beaktats i någon nämnds budget eller verksamhetsplan.
- Det torde innebära att det inte blir något nyårsfirande med staden som initiativtagare och det är synnerligen olyckligt, skriver Carlsson.

Fullmäktige ska godkänna

Men helt säkert är det ändå inte. Stadsstyrelsen beslöt i går att alla nämnders och stadsledningens verksamhetsplaner ska godkännas av stadsfullmäktige i stället för att bara antecknas till kännedom, och det betyder att fullmäktige har möjlighet att göra ändringar. Liberalerna Julia Birney och Jonny Andersen reserverade sig mot dessa beslut, då de ansåg att man bör respektera arbetet som nämnderna gjort och inte ändra något i verksamhetsplanerna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »