Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 december, 2016 - 11:03Uppdaterad: fredag, 2 december, 2016 - 13:31
  • Leena Raitanen får samtal om rätten att delta i Medis kurser.

Oroliga Getabor ringer Medis

Varken Geta eller Sund har varit i kontakt med Medis om att de tvekar till att fortsätta med sina respektive avtal med Medis.

- Ingen av kommunerna har pratat med mig om att avsluta samarbetet, men jag har fått många telefonsamtal från bekymrade Getabor, säger Medis rektor Leena Raitanen.

Ålands Radio har tidigare berättat att kommunstyrelsen i Sund har ett extra möte på måndag för att diskutera Medisfrågan och kommunstyrelsen i Geta föreslår att avtalet med Medis sägs upp nästa år.

Invånare i de kommuner som inte är med i samarbetet kring Medis har inte rätt att delta i några av de kurser som ordnas i Mariehamn eller i deras hemkommun.

I dag är alla sexton kommuner med i samarbetet kring Medis, men om fyra av dessa väljer att hoppa av så har kommunerna rätt att omförhandla avtalet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »