Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 oktober, 2018 - 13:48Uppdaterad: onsdag, 17 oktober, 2018 - 17:20
  • Färre har övernattat på åländska hotell i år än förra året. Diagram: Åsub.

”Oroande trend” att hotellövernattningarna minskar

Det har gjorts färre hotellövernattningar på Åland hittills i år jämfört med 2017. Åsubs statistik visar att de 14 hotell som ingår i granskningen haft 182.970 övernattningar hittills i år, och det är en minskning med närmare fyra procent jämfört med fjolårets första nio månader.

Niko Micklin är styrelsemedlem i Visit Åland och jobbar på Åland hotels, och han tycker inte att 2018 varit ett akut dåligt år.
- Absolut inte men det är en oroande trend. Siffrorna borde stiga, inte sjunka eller stampa på stället, säger han.

Han säger att många faktorer spelar in och evenemang, nya företag eller någon som bygger något nytt kan ha en enorm betydelse när det gäller hur många gäster hotellen får.

Micklin tror också att ökningen av lägenheter som hyrs ut via sajter som booking.com, hotels.com och airbnb påverkar hotellstatistiken.
- Det är säkert hundratals rum som hyrs ut via de här sajterna, det är som att det öppnat ett nytt hotell som inte finns med i statistiken, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »