Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 december, 2016 - 07:15Uppdaterad: fredag, 2 december, 2016 - 11:09
  • Kan ungdomsföreningarnas verksamhet påverkas negativt av kommunsammanslagningar och sänkta landskapsandelar undrar ÅUF. Bilden är från ungdomslokalen Högtomt i Saltvik. Arkivfoto.

Oro för ungdomsföreningars framtid

Ungdomsförbundet är oroligt för att eventuella kommunsammanslagningar och sänkta landskapsandelar till kommunerna hotar ungdomsföreningarnas verksamhet.

 I ett brev till landskapsregeringen är man rädd för att fler ungdomsföreningar tvingas slå igen. I varje kommun finns en ungdomsförening, i några till och med två, med drygt 100 år på nacken. Ungdomsföreningarna är beroende av kommunala bidrag. I ett svar skriver kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, att förslaget till nytt system för landskapsandelar från år 2018, fortfarande har kvar medel för fritid och bibliotek, men det är kommunerna som fritt disponerar medlen. Ungdomsförbundet har tillsammans med andra föreningar fått en inbjudan till medborgarsamtal om reformen av kommunstrukturen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »