Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 februari, 2013 - 11:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Oro för radioaktivt avfall

I Forsmark vid Upplandskusten ska man förvara radioaktivt avfall, och det sker inte långt från den åländska kusten. Miljöorganisationerna är oroliga, och Ålands Natur och Miljö tycker att det borde finnas andra ställen att förvara det uttjänta kärnbränslet på. Dessutom är man kritisk mot att det till viss del kommer att kapslas in i koppar som är ett material som är känt för att korridera. Men på Svensk Kärnbränslehantering AB, som ansvarar för förvaringen av kärnavfallet, är man inte orolig. Det är knappt att man kalkylerar med att en olycka kan inträffa, och att radioaktivt material läcker ut i havet. Men även på den punkten får man alltså mothugg av både svenska och åländska miljöorganisationer. Eftersom bygget av kärnbränsleförvaringen inte är färdigställt är det dock ännu inte för sent att stoppa det.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »