Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 januari, 2020 - 12:10
  • Numera är det el från vindkraft i chipsfabriken. Arkivfoto.

Orkla övergick till vindkraft

I början av året övergick Orklas chipsfabrik i Haraldsby till lokalt producerad vindkraft levererad av energibolaget Allwinds.

- Den elektricitet som produceras av en vindmölla belägen på Båtskär räcker för att täcka el-behovet för hela fabriken i Haraldsby i ett helt år. Vi ser det här som ett naturligt steg i vårt målmedvetna arbete att minska fabrikens klimatpåverkan genom hela värdekedjan, säger fabrikschef Christer Söderström i ett pressmeddelande.
- Allt fler åländska företag har valt att gå in för vindkraft och vi är väldigt glada över att också Orkla valt denna linje för sin fabrik på Åland, säger Henrik Lindqvist, VD på Allwinds.
Orkla Finland har som mål att övergå till fossilfri energi så att 60 procent av energin och all elektricitet kommer från förnybara källor fram till 2025.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »