Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 oktober, 2021 - 14:31Uppdaterad: onsdag, 13 oktober, 2021 - 17:35

Ordförande tillbakavisar ”rykten” om Lilla holmen

Lilla holmen-kommitténs ordförande Björn Hägerstrand (MSÅ) tillbakavisar det han beskriver som rykten om Lilla holmens framtid.

En av djurskötarna för fåglarna på Lilla holmen i Mariehamn skriver i ett offentligt inlägg på sociala medier att djurskötarna informerats om att fågelhuset med de exotiska fåglarna kan komma att avvecklas så snabbt som inom två månader.

Björn Hägerstrand säger att den nuvarande Lilla holmen-kommittén, precis som den föregående, är enig om att fågelhuset på sikt ska avvecklas. Han säger att det dels är en ekonomisk fråga, men att det också rimmar illa i dagsläget att ha exotiska fåglar i små burar.

-Det florerar en massa rykten om att vi ska plocka bort alla djur på Lilla holmen, och det är inte alls så, säger han.

Att fågelhuset skulle avvecklas inom bara några månader ser han som osannolikt då inget beslut är fattat, varken av kommittén eller av infrastrukturnämnden.

Djurskötaren som skrivit inlägget har avböjt till intervju.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »