Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 september, 2023 - 05:59Uppdaterad: onsdag, 1 november, 2023 - 10:56
  • Rune "Öra" Karlsson får utnämningen Årets eldsjäl i Jomala. Arkivbild.

“Öra” Karlsson årets eldsjäl i Jomala

Rune “Öra” Karlsson får utnämningen “Årets eldsjäl i Jomala 2023”, det har kommunstyrelsen beslutat. 

Karlsson får utnämningen med motiveringen att han arbetat hårt för att hålla Kobba klintar, en av pärlorna i Jomala, i ett fantastiskt skick för alla att besöka. 

Det var i maj som kommunstyrelsen beslöt att införa en årlig utnämning av årets eldsjäl i Jomala. Kommunen tog fram principer för vad som gäller för att någon ska kunna bli nominerad. För att vara nomineringsbar ska parten på något sätt ha bidragit positivt till Jomalas utveckling. Både föreningar, företag, enskilda personer och eventuella övriga parter kan nomineras. Den som blir nominerad behöver inte nödvändigtvis vara Jomalabo eller skriven i Jomala, men projektet, arbetet eller insatsen parten utfört bör ha en positiv inverkan på Jomala.   

Under årets nomineringsprocess lämnades fyra förslag in till kommunen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »