Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 december, 2019 - 06:22Uppdaterad: fredag, 27 december, 2019 - 17:15
  • Så här är det tänkta att fabriken i Godby ska se ut efter utbyggnaden. Foto: Optinova

Optinova storsatsar på Åland

Optinova har sålt två av sina fabriker i USA och försäljningen bidrar till att Optinova gör ett rekordresultat.

Koncernchef Anders Wiklund säger att bakgrunden till beslutet är att företaget under året tittat över sin verksamhet för att få större klarhet i vilka delar som är nödvändiga för den framtida kärnverksamheten och vilka delar som inte är det.

– I samband med det bestämde vi att de här två amerikanska fabrikerna inte riktigt passar in i den riktning vi har framåt, så vi valde att sälja dem och fokusera på de övriga fabriker vi har. Sedan ger även försäljningen en bra plattform för vidare investeringar framåt.

Bland annat tack vare försäljningen av de två fabrikerna gör Optinova sitt bästa år någonsin och har nu stora planer för framtiden. Dels ska utbyggnaden av fabriken i Godby slutföras, något som Anders Wiklund säger kan bli den största industrisatsningen på Åland sedan Chipsfabriken, dels skissar företaget på en utbyggnad även i Jomala.

– Även där rör det sig om en utbyggnad på ungefär 2.000 kvadratmeter. Beslut tas någon gång under våren, så vi får se var vi landar, säger Anders Wiklund.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »