Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 november, 2021 - 17:22Uppdaterad: tisdag, 2 november, 2021 - 09:39
  • Oppositionspartierna Liberalerna och Socialdemokraterna är kritiska till landskapsregeringens budgetförslag för nästa år.
  • Katrin Sjögren.
  • Camilla Gunell.

Oppositionen: var är det politiska ledarskapet?

Slätstruken med en avsaknad av politiskt ledarskap. Oppositionspartierna Socialdemokraterna och Liberalerna är kritiska till landskapsregeringens budgetförslag för nästa år som presenterades i går.

- Jag tror inte det finns en enda ny tanke i den här budgeten, säger Socialdemokraternas partiordförande Camilla Gunell.

Hon säger att det är tydligt att det inte finns någon politik i budgeten och hon får medhåll av Liberalernas partiordförande Katrin Sjögren som bland annat efterlyser det politiska ledarskapet.

- Det som bekymrar mest är att verksamhetskostnaderna ökar trots att man sagt att man ska effektivisera, och också den den totala avsaknaden av de stora strukturella reformerna som Åland är i så stort behov av, säger hon.

Åländsk demokratis partiordförande Stephan Toivonen avböjde att medverka på grund av hälsoskäl.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »