Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 december, 2020 - 20:40
  • Katrin Sjögren (Lib) och Camilla Gunell (S). Foto: Nina Smeds

Oppositionen om finansministerförslaget

Oppositionen är inte förvånade över att det är Roger Höglund (C) som föreslås som ny finansminister.

Det finns dock en viss önskan att man borde valt någon med större erfarenhet av landskapspolitiken. Camilla Gunell (S) säger att situationen är svår och att det skulle vara tryggt för Åland om finanserna skulle vila i erfarna händer.

- Det verkar ha varit svårt för Centern att hitta någon som vill företräda dem, exempelvis någon från näringslivet, säger hon.

Stephan Toivonen (ÅLD) hoppas att man sökt så brett som möjligt efter ny finansminister och antar att Roger Höglund var en trolig kandidat internt. Toivonen tror att Höglunds tidigare erfarenheter inom bland annat kommunpolitiken är en fördel.

Katrin Sjögren (Lib) tycker att det är bra att det kommer ett beslut i finansministerfrågan, men tycker det är olyckligt att beslutet dröjt.

- Vi vet hur ekonomin ser ut och reformbehovet som finns. Förhoppningsvis leder detta till långsiktighet i politiken, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »