• Camilla Gunell S) och Katrin Sjögren L). Foto: Nina Smeds, ÅRTV
Camilla Gunell, Katrin Sjögren och Stephan Toivonen (från Åland idag)
Camilla Gunell, Katrin Sjögren och Stephan Toivonen:
Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: fredag, 14 februari, 2020 - 16:17, uppdaterad: fredag, 14 februari, 2020 - 17:30

Oppositionen misstänker missnöje bland regeringspartierna

Både Liberalerna och Socialdemokraterna tror att det finns ett missnöje inom regeringsblocket som lett till Bert Häggbloms (Ob) beslut att avstå talmansposten.

– Har man 20 mandat bakom sig finns inget krav att ändra på en enda bokstav i den överenskommelse som finns mellan majoritetspartierna, säger partiledare Camilla Gunell (S).

Katrin Sjögren (Lib) säger att ärendet varit komprometterande.

– Det verkar som vissa majoritetspartier fått lite kalla fötter. Jag tycker också jag har hört sådana kommentarer av vissa medlemmar av regeringspartierna och Bert Häggblom har dragit slutsatserna efter det, säger hon.

Fler Nyheter

Nära kollision i hamnen

I går var det riktigt nära att Tallink Siljas fartyg Silja Galaxy och Baltic Princess skulle ha kolliderat i västra hamnen i Mariehamn på grund av den hårda vinden.

UPPDATERAT kl 17.45: Många ålänningar strandsatta på Gran Canaria

Mattias Andersson intervjuades på söndagförmiddag
Flertalet ålänningar är fortsatt strandsatta på Gran Canaria efter att en sandstorm stängde flygplatsen i Las Palmas igår.

Träd blåste omkull och många utan el

Räddningstjänsten hade sex uppdrag under gårdagen varav alla handlade om träd eller telefonstolpar som blåst omkull i stormen.

Man fick villkorligt fängelse för grov rattfylla

Villkorligt fängelse och böter blev domen för en man som kört bil alkoholpåverkad mellan Solberget och Svibybron.

Hård vind stoppar Simskälafärjan

Det hårda vädret leder till ett trafikuppehåll på Simskäla-linfärjelinjen mellan Timskär och Vattungsrevet. Trafikuppehållet väntas vara mellan klockan 19.00 på lördagen och klockan 02.00 på söndagen.

Varning för farligt kraftig vind

Meteorologiska institutet varnar för farligt kraftig vind, 25 m/s i stormbyarna, från och med lördagskvällen vid 22-tiden till och med söndagsmorgonen.

Flera strömavbrott under helgen

Vid 16.55 på lördagen var 240 hushåll utan ström i Sund och 20 minuter dessförinnan var över tusen husåll drabbade. På fredagskvällen var över 2 700 hushåll på västra Åland utan el för en kortare tidsperiod. Alla har fått tillbaka strömmen.

Landskapsregeringen föreslår ändringar i jaktförordningen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Jakttiden för rådjur förlängs samtidigt som småskrake och brunand fredas från jakt. Det är exempel på förändringar i landskapsregeringens förslag på en ändring av jaktförordningen.

Vädret påverkar skärgårdstrafiken

m/s Skiftet angjorde inte Husö klockan 15.35 på lördagseftermiddagen. Detta på grund av hård vind.