• Josefin Egenfeldt är verksamhetsledare på Röda korsgården och Karin Rosenberg-Brunila ledde diskussionen på mötet i går. Foto Felix Quarnström
Josefin Egenfeldt:
Lyssna här på Felix Quarnströms längre inslag från Röda korsgården:
Publicerad: torsdag, 12 september, 2019 - 06:11, uppdaterad: torsdag, 12 september, 2019 - 11:21

Öppet möte om Röda Korsgårdens framtid

Röda korsgårdens ekonomiska problem innebär att man inom tre år kan ha slut på pengar. Enligt beräkningar drar verksamheten in tillräckligt med pengar för att bekosta sig själv, men inte för att täcka upprätthållandet av lokalerna på Västra Esplanadgatan.

Igår kväll hölls ett öppet krismöte för att överväga hur man bäst ska bemöta problematiken, och hur verksamheten i framtiden ska se ut.
Ett fyrtiotal åhörare hade samlats för att delta i diskussionen, och flera ansåg att staden borde bekosta verksamheten, både för att främja äldres mentala och fysiska hälsa, och för att förebygga framtida kostnader för institutionsvård.
Enligt verksamhetsledare Josefin Egenfeldt uppgår de årliga renovationskostnaderna till ungefär 50 000 euro.

Fler Nyheter

"Oberoende så måste vi betala"

Lantrådet Veronica Thörnroos och infrastrukturminister Christian Wikström
- I det läge vi befinner oss nu måste vi betala något oavsett vilken lösning vi väljer, det sa lantrådet Veronica Thörnroos vid gårdagens presskonferens där dom berättade att regeringen säger upp avtalet om elhybridfärjan.

Ny lag krävs för e-journal

Chefläkare Olli-Pekka Lehtonen och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen
Landskapsregeringen har konstaterat att en ny lag måste stiftas om elektronisk hantering av patientuppgifter, innan ÅHS kan ansluta sig till Kanta.

20 kryssningsfartyg besöker Mariehamn 2020

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Nu är anlöpen av kryssningsfartyg som besöker Mariehamn i år fastställda.

Nya namn i hållbarhetsråd

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen har utsett medlemmar till det så kallade utveckling- och hållbarhetsråd som arbetar inom ramen för nätverket bärkraft.ax.

Cdon-rättegången: Vd och styrelseledamot vittnade

Peter Grönholm berättar om tisdagens rättegång
Rättegången i den så kallade Cdon-härvan fortsatte idag med vittnesförhör av Mikael Olander som var vd för Cdon fram till november 2011 och Daniel Eriksson vd för Pectus och styrelseledamot för Cdon Alandia.

Ålcoms vd varnar för våg av bluffsamtal

Tom Bengtsson, vd för Ålcom, intervjuas av Malin Henriksson
Flera ålänningar har på sistone drabbats av bluffsamtal, så kallade robotsamtal. De har blivit uppringda av ett utlandsnummer och uppmanats, via ett förinspelat meddelande, att göra ett knappval för att komma vidare.

Skärgårdsbutiker får investeringsstöd

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Sottunga Andelshandel och Vårdö Närbutik Ab beviljas stöd för investeringar i kylutrustning av Landskapsregeringen. Sottunga Andelshandel får 1.050 euro och Vårdö Närbutik 1.530 euro, motsvarande 30% av den kostnad butikerna beräknas ha.

Regeringen säger upp avtalet om elhybridfärjan

Veronica Thörnroos, Annette Holmberg-Jansson och Christian Wikström från dagens presskonferens
Idag beslöt landskapsregeringen att säga upp avtalet med konsortiet, bestående av Ansgar Ab och Finlands färjetrafik Ab, om färjetrafik mellan Svinö och Mellanholm. Ålands radio direktsänder presskonferensen klockan 16.00 över webb-tv och radio.

Ännu inga förberedelser inför nya barnomsorgslagen

Finström, Vårdö och Föglö har ännu inte förberett sig för den nya barnomsorgslagen som träder i kraft 2021.