Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 september, 2019 - 06:11Uppdaterad: torsdag, 12 september, 2019 - 11:21
  • Josefin Egenfeldt är verksamhetsledare på Röda korsgården och Karin Rosenberg-Brunila ledde diskussionen på mötet i går. Foto Felix Quarnström

Öppet möte om Röda Korsgårdens framtid

Röda korsgårdens ekonomiska problem innebär att man inom tre år kan ha slut på pengar. Enligt beräkningar drar verksamheten in tillräckligt med pengar för att bekosta sig själv, men inte för att täcka upprätthållandet av lokalerna på Västra Esplanadgatan.

Igår kväll hölls ett öppet krismöte för att överväga hur man bäst ska bemöta problematiken, och hur verksamheten i framtiden ska se ut.
Ett fyrtiotal åhörare hade samlats för att delta i diskussionen, och flera ansåg att staden borde bekosta verksamheten, både för att främja äldres mentala och fysiska hälsa, och för att förebygga framtida kostnader för institutionsvård.
Enligt verksamhetsledare Josefin Egenfeldt uppgår de årliga renovationskostnaderna till ungefär 50 000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »