• Förvaltningssekreterare Anita Husell Karlström, hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen och sekreterarchef Britt Danielsson. Foto: Tomas Tornefjell.
Britt Danielsson på ÅHS berättar att många patienter berättat vad de önskar av framtida vården. Vi hör också Jeanette Pajunen:
Publicerad: fredag, 9 november, 2018 - 15:10, uppdaterad: fredag, 9 november, 2018 - 16:54

Önskemål: Videosamtal och chat i vården

Ålands hälso- och sjukvård har inlett arbetet med att skapa en ny organisationskultur. Projektet inleddes med en utvecklingsdag där man tog fram fem frågor som man jobbat vidare med i olika grupper.

Frågeställningarna handlade om effektivitet, delaktighet i verksamheten, hur man kan jobba mer gränsöverskridande, hur ÅHS vill vi att organisationsstrukturen skall se ut, samt vilken vård man ska erbjuda i framtiden. För att få svar på sina frågor har de olika arbetsgrupperna bland annat pratat med olika företag och organisationer.

Frågan om den framtida vården valde man att försöka få svar på genom att starta en grupp på Facebook. Enligt sekreterarchef Britt Danielsson har många efterfrågat tidsbokning och tillgång till journaler via nätet samt videosamtal och en chatfunktion.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen säger att man har fått många värdefulla synpunkter fråm samtliga arbetsgrupper och hon tror att många av önskemålen kommer att kunna förverkligas.

Fler Nyheter

Rumander om Snellmans avgång

Stefan Rumander intervjuas av Felix Quarnström:
ÅCA:s ordförande, Stefan Rumander, ville inte kommentera närmare vilka sakfrågor som Johannes Snellman och styrelsen tyckt olika om, eller vad som ligger bakom Snellmans beslut att avgå från vd-posten.

Odin kör extra med elmontörer

Extra turer med m/s Odin på tvärgående linjen sätts in i dag och på fredag.

Skördeskadekommissionen håller med Petri Carlsson

Annika Hollsten intervjuas av Felix Quarnström:
Skördeskadekommissionen har färdigställt det ersättningsförslag som, om det antas, avgör hur stöden till lantbruket efter sommarens torka kommer att se ut och fördelas.

Folder ska förtydliga för föräldrar med barn med särskilda behov

Katarina Halme-Wiklund intervjuas av Axel Eriksson:
En ny folder ska ge föräldrar tydligare information och resultera i mindre begreppsförvirring vad gäller skolans stöd för barn med särskilda behov.

Snellman lämnar ÅCA

Johannes Snellman om avgången
Ålandsmejeriet ÅCA:s vd Johannes Snellman har sagt upp sig. - Jag och styrelsen tycker olika i ett antal frågor, det är lite som ett parförhållande, man måste vara lyckliga tillsammans om det ska funka, säger Johannes Snellman.

Fler reste med m/s Eckerö

Antalet gäster som reste med Eckerö Linjen under 2018 var nästan 970.000, vilket är en ökning på 3,3 procent från året före. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Dagsböter för att ha ljugit för polisen

En åländsk 23-årig man har dömts till 45 dagsböter om vardera sex euro för att ha ljugit för polisen under ett förhör.

Högskolans rektor slutar

Utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) intervjuas av Fredrik Granlund:
Högskolan på Ålands rektor Jonas Waller har sagt upp sig, det bekräftar skolans kommunikationsavdelning.

Man åtalades för sexuellt antastande

En man åtalades i dag i tingsrätten för två fall av sexuellt antastande som ska ha ägt rum i Mariehamn under samma helg i februari 2017.