• Förvaltningssekreterare Anita Husell Karlström, hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen och sekreterarchef Britt Danielsson. Foto: Tomas Tornefjell.
Britt Danielsson på ÅHS berättar att många patienter berättat vad de önskar av framtida vården. Vi hör också Jeanette Pajunen:
Publicerad: fredag, 9 november, 2018 - 15:10, uppdaterad: fredag, 9 november, 2018 - 16:54

Önskemål: Videosamtal och chat i vården

Ålands hälso- och sjukvård har inlett arbetet med att skapa en ny organisationskultur. Projektet inleddes med en utvecklingsdag där man tog fram fem frågor som man jobbat vidare med i olika grupper.

Frågeställningarna handlade om effektivitet, delaktighet i verksamheten, hur man kan jobba mer gränsöverskridande, hur ÅHS vill vi att organisationsstrukturen skall se ut, samt vilken vård man ska erbjuda i framtiden. För att få svar på sina frågor har de olika arbetsgrupperna bland annat pratat med olika företag och organisationer.

Frågan om den framtida vården valde man att försöka få svar på genom att starta en grupp på Facebook. Enligt sekreterarchef Britt Danielsson har många efterfrågat tidsbokning och tillgång till journaler via nätet samt videosamtal och en chatfunktion.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen säger att man har fått många värdefulla synpunkter fråm samtliga arbetsgrupper och hon tror att många av önskemålen kommer att kunna förverkligas.

Fler Nyheter

Schütten ny ordförande i Sund

Kommunfullmäktige i Sund har valt Erik Schütten till ny ordförande för kommunstyrelsen efter att Bengt Hagström begärt att bli entledigad från uppdraget.

Åland genomfart för narkotika

Rasmus Friman på sjöbevakningen:
Åland fungerar som en transitpunkt i trafiken av narkotika mellan Sverige, Finland och Baltikum. Det säger Rasmus Friman på sjöbevakningen, stationerad i Nagu, som tidigare jobbat som kommissarie hos polisen på Åland.

ÅM i beachvolley spelades i helgen

Idag söndag spelades åländska mästerskapen i beachvolley och totalt var det sju lag med, tre damlag och fyra herrlag.

ÅM i lättbåtar hölls i helgen

I helgen seglades åländska mästerskapen i lättbåtar på Slemmern och det var fyra klasser som det tävlades i och totalt var 24 seglare med.

Zetterström är nordisk mästare

Nordiska mästaren Ida Zetterström
Ida Zetterström är nordisk mästare i Super Street Bike, det stod klart efter att hon slutade tvåa i den sista deltävlingen som körde i Tierp i helgen.

IFK upp på sjätte plats

Tränaren Peter Lundberg ger sina tankar efter matchen och berättar om manfallet inför sista omgången
Efter den nästsista matchen i grundserien tog IFK Mariehamn klivet upp på den övre halvan av tabellen. Det efter att dom besegrade SJK med 1-0 inför 1.208 personer i hemmapubliken.

Motstånd mot polis och ordningsvakter

När en person skulle avvisas från en nattklubb i Mariehamn den senaste natten så gjorde han så kraftigt motstånd så att han nu är misstänkt våldsamt motstånd mot tjänsteman och motstånd mot polisen.

Andra deltävlingen i ÅM i folkrace avgjord

I lördags avgjordes den andra deltvälingen i ÅM i folkrace.

Unikt kartfynd över Lövö

Antikvarie Pia Sjöberg och landskapsarkivarie Åke Söderlund;
Ett unikt fynd i form av en samtida karta över området på Vårdö där Lövökongressen ägde rum under åren 1718 och 1719 har upptäckts i Ryska statens...