• Förvaltningssekreterare Anita Husell Karlström, hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen och sekreterarchef Britt Danielsson. Foto: Tomas Tornefjell.
Britt Danielsson på ÅHS berättar att många patienter berättat vad de önskar av framtida vården. Vi hör också Jeanette Pajunen:
Publicerad: fredag, 9 november, 2018 - 15:10, uppdaterad: fredag, 9 november, 2018 - 16:54

Önskemål: Videosamtal och chat i vården

Ålands hälso- och sjukvård har inlett arbetet med att skapa en ny organisationskultur. Projektet inleddes med en utvecklingsdag där man tog fram fem frågor som man jobbat vidare med i olika grupper.

Frågeställningarna handlade om effektivitet, delaktighet i verksamheten, hur man kan jobba mer gränsöverskridande, hur ÅHS vill vi att organisationsstrukturen skall se ut, samt vilken vård man ska erbjuda i framtiden. För att få svar på sina frågor har de olika arbetsgrupperna bland annat pratat med olika företag och organisationer.

Frågan om den framtida vården valde man att försöka få svar på genom att starta en grupp på Facebook. Enligt sekreterarchef Britt Danielsson har många efterfrågat tidsbokning och tillgång till journaler via nätet samt videosamtal och en chatfunktion.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen säger att man har fått många värdefulla synpunkter fråm samtliga arbetsgrupper och hon tror att många av önskemålen kommer att kunna förverkligas.

Fler Nyheter

Sopbränder utreds av polisen

Tre sopkärl brann i ett soprum vid tre olika tidpunkter i Mariehamn under morgonen. Polisen utreder bränderna.

Språkproblem för mäklarexamen

Landskapsregeringen bör se till att handboken för fastighetsmäklarexamen blir översatt till svenska. Det sade lag- och kulturutskottets ordförande Harry Jansson (C) i lagtinget i går när lagen om fastighetsmärklarverksamheten debatterades.

Nya sotningsregler efterlyses

Lennart Johansson intervjuas av Owe Sjöblom och Frippe Granlund:
I riket kan sotningstjänster numera utföras fritt av de som är behöriga för den typen av arbete.

Två skadades i rulltrappan i Kapellskär

Två personer skadades allvarligt i rulltrappan i färjterminalen i Kapellskär. Händelsen inträffade för ungefär en månad sedan i samband med m/s Rosellas anlöp till hamnen, men har inte uppmärksammats förrän nu.

Kulturdelegationen återkräver stöd från ÅBF

Krister Norrgrann intervjuas av Nina Eriksén:
Ålands bildningsförbund, ÅBF, krävs på 77.000 euro för verksamhetsstöd som kulturdelegationen betalat ut.

Misstänkt sexualbrott på färja

Under lördagsmorgonen mottog den åländska polisen en anmälan om sexualbrott på en passagerarfärja.

Två fortkörare bötfälldes

Polisen bötfällde i går två fortkörare.

Het debatt i lagtinget om Ålands 10 miljoner

Vice lantråd Camilla Gunell och oppositionens Harry Jansson
Blir det tio miljoner eller inte? Den frågan ställdes många gånger av oppositionen när ändringen av självstyrelselagen debatterades i lagtinget.

Snabbuss mellan Godby och Mariehamn kan bli verklighet

Röde orms vd Uffe Grüssner
Ålandsbussen ab, ett dotterbolag till bussbolaget Röde orm ab, ansöker om att få starta en ny busslinje mellan Mariehamn och Godby.