Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 september, 2022 - 15:20Uppdaterad: onsdag, 7 september, 2022 - 11:25

Önningebyvägen osäker enligt boende

91 personer har gemensamt lämnat in en skrivelse till landskapsregeringen gällande trafiksäkerheten längs Önningebyvägen i Jomala.

I skrivelsen påpekas att trafiken längs vägen ökat de senaste åren och att vägen dagligen används som genomfart av många bilister och av tung trafik. Många kör fort och vägen är kurvig, smal och sikten dålig.

Enligt undertecknarna uppstår många farliga situationer för fotgängare och cyklister då det inte finns tillräckligt med utrymme för dem på vägen.

Många skolbarn rör sig på vägen och enligt undertecknarna är det inte säkert för dem att ta sig till skolan, kompisar och fritidsaktiviteter.

Undertecknarna hoppas att infrastrukturavdelningen kan se över trafiksäkerheten och i skrivelsen ger man några olika förslag på vad som kunde göras, till exempel sänkta hastighetsgränser, cykel- och gångbana eller förbjuden genomfartstrafik.

Undertecknarna anser också att korsningen Lemlandsvägen-Önningebyvägen är farlig och att det är svårt att ta sig över Lemlandsvägen på ett tryggt sätt. Man föreslår att hastighetsgränsen i korsningsområdet sänks, att vägen smalnas av och att övergångsställe anläggs.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »