Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 oktober, 2023 - 07:24Uppdaterad: fredag, 27 oktober, 2023 - 07:59

Omställningsförhandlingarna på Transmar fortsätter

Omställningsförhandlingarna på Transmar fortsätter i ytterligare två till tre veckor.  
- Vi har möten nästan varje dag, säger vd Mats Clemes till Ålands Radio.  

Vad som sägs på mötena hålls inom stängda dörrar, men enligt uppgift till Ålands Radio kommer tidtabellen med en förhandlingstid som var satt till sex veckor att hålla.  

Transmar meddelade om omställningsförhandlingarna som berör alla 115 anställda i slutet av september. Preliminärt kan eventuell uppsägning eller omvandling till deltidstjänst beröra maximalt 35 tjänster, varav 22 tjänster kan komma att upphöra.   

Bakgrunden till beslutet var att Transmar måste anpassa sin verksamhet för att förbättra lönsamheten och förbereda sig på kommande lågkonjunktur, något Ålands radio rapporterade om i september

Mats Clemes har tidigare sagt till Ålands Radio att minskat behov av byggtransporter är en av orsakerna som ligger bakom beslutet. Det kan du läsa om här.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »