Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 oktober, 2017 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 19 oktober, 2017 - 17:45
  • Veronika Snellman, direktör för Ålands omsorgsförbund. Foto: Owe Sjöblom.

Omsorgsförbundet om kritik mot budget

- Samtliga klienter borde vara kända i alla kommuner eftersom vi har skickat ut en sammanställning om vilken beställning respektive kommun har gjort, det säger Ålands omsorgsförbunds direktör Veronika Snellman som ett bemötande på en del av kritiken som framförts mot budgetförslaget för nästa år.

Bland annat Mariehamns socialnämnd är kritiska till budgeten och menar bland annat att det är svårt att veta vad stan betalar för.

Orsaken till att personalvolymen föreslås öka med fyra årsarbeten uppges vara att volymerna i främst antalet boendedygn ökar med cirka 20 procent nästa år.

Veronika Snellman går just nu igenom alla kommuners utlåtande och skickar under dagen ett reviderat budgetförslag till styrelsen som behandlar budgeten den 25 oktober. Sen är det upp till förbundsfullmäktige att fastställa budgeten vid sitt nästa möte i mitten av november.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »