Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 april, 2022 - 06:15Uppdaterad: tisdag, 26 april, 2022 - 10:05
  • Presentkorten kan användas i Emmaus butiker. Arkivbild.

Ömsen och Emmaus ger presentkort till flyktingar

Varje ukrainsk flykting som kommer till Åland ska få ett presentkort på 50 euro som kan användas i Emmaus butiker. Det meddelar Ömsen försäkringar i ett pressmeddelande.

- Vi vet att de flesta som kommer hit har lämnat det mesta bakom sig. Därför vill vi i samarbete med Emmaus hjälpa dem att köpa en del av det de behöver, som en del av våra hjälpinsatser, säger Sebastian Joelsson, marknadsföringsansvarig på Ömsen.

Robert Jansson, verksamhetsledare på Emmaus, säger att uppslutningen av ålänningar som vill hjälpa har varit stor, och att många skänkt kläder och husgeråd.
- Folk ställer upp på många olika sätt och det är vi verkligen tacksamma för, och det här kortet är ett sätt att komplettera ifall man saknar något, ett plagg eller en leksak som man kan välja ut från Emmaus, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »