Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 augusti, 2024 - 10:18Uppdaterad: torsdag, 29 augusti, 2024 - 12:42
  • Ömsen förbättrade resultatet under första halvåret i år. Arkivbild.

Ömsen förbättrar resultatet men har höga kostnader

Ömsenkoncernen visar en vinst på knappt 200 000 euro före avsättning till Ömsenkontot, bokslutsdispositioner och skatt under det första halvåret 2024. 

Det är betydligt bättre än samma period i fjol då siffran var minus 1,1 miljon euro. 

Det är placeringsverksamheten som räddar resultatet, den förbättrades med 1,3 miljoner euro. 

Däremot är resultatet från försäkringsverksamheten väsentligt sämre på grund av att Ömsens kunder varit mycket skadedrabbade med jämförelsevis många fler skador.  

Vd Thomas Lundberg skriver i ett pressmeddelande att “Det är ett något blandat resultat som vi presenterar för första halvåret 2024. Första halvåret 2024 har varit mycket skadedrabbat för Ömsen på Åland med i synnerhet många bränder vilket innebär att försäkringsresultatet är klart sämre än motsvarande period ifjol och sämre än vår långsiktiga målbild. Vi är dock nöjda över att vi ökar våra premieintäkter och växer samtidigt som vi förbättrar driftskostnadskvoten samt därutöver att placeringsverksamheten gör ett fördubblat resultat jämfört med samma period ifjol vilket innebär att Ömsens resultat totalt sett förbättras med över en miljon euro.” 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »