Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 april, 2020 - 06:37Uppdaterad: torsdag, 9 april, 2020 - 11:18
  • Mariehamn försöker omplacera personal i stor utsträckning. Arkivbild.

Omplaceringar för att slippa permitteringar

Mariehamns stad omplacerar i mån av möjlighet den personal som annars skulle riskera att permitteras under undantagstillståndet.

- Det handlar om att erbjuda ersättande arbete så att så många som möjligt ska kunna vara kvar så länge som möjligt. Vi har varit måna om att våra anställda ska få möjlighet att utföra andra uppgifter inom organisationen, inom till exempel äldreomsorgen eller fastighetsvård, säger Terese Flöjt på Mariehamns Stad.

Enligt Terese Flöjt är det bara en tillfällig åtgärd, men en av flera man tagit till för att slippa skicka hem sina anställda.

- Vi har sett att över tid står vi kanske ändå inför att de ersättande arbetsuppgifterna inte räcker till, speciellt eftersom undantagstillståndet också förlängdes. Därför har vi också inlett samarbetsförhandlingar, som förstås kan avbrytas om läget förändras. Men vi har också tittat på lösningar som att ta ut kompledighet och semestrar för att så långt som möjligt slippa permittera, säger Terese Flöjt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »