Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 oktober, 2017 - 14:06Uppdaterad: tisdag, 24 oktober, 2017 - 15:38
  • Flera personer åtalas för grovt narkotikabrott i tingsrätten som finns i statens ämbetshus. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

Omfattande knarkrättegång inleddes

I dag inleddes en omfattande rättegång i Ålands tingsrätt där flera personer är åtalade för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Ina Johansson har narkotikahandeln bedrivits i organiserad form med tydliga hierarkier där de åtalade haft specifika uppgifter.

 De åtalade har inte heller dragit sig för att bruka våld om det varit till gagn för den organiserade verksamheten.

I målet ingår också ett flertal personer som är åtalade för våldsbrott som misshandel, olaga hot och andra brott, som enligt åtalet har samband med narkotikaförsäljningen.

De åtalades försvarare ifrågasatte bland annat om verksamheten verkligen varit organiserad eftersom det förekommit konflikter med våld och hot om våld mellan de åtalade. Men åklagaren anser att verksamheten har varit organiserad, vilket vanligtvis leder till ett hårdare straff än om den brottsliga verksamheten inte kan anses vara organiserad. De åtalade bestrider grovt narkotikabrott.

Sammanlagt 14 personer står åtalade. Rättegången förväntas pågå hela veckan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »